Gizlilik ve Çerez Politikası

Yürürlük Tarihi: 16/01/2019

Gizlilik konusundaki endişelerinize saygı duyuyor ve sizinle olan ilişkimize değer veriyoruz. Bu Gizlilik Politikası, müşterilerimize ait topladığımız kişisel verilerin türünü, bu bilgiyi nasıl kullandığımızı, kimlerle ve hangi amaçla paylaştığımızı ve işbu bilgiyi kullanmamızla ilgili olarak müşterilerimizin başvuru hakkını izah etmektedir. Ayrıca bilginin güvenliğini korumak için aldığımız tedbirleri, bilgiyi ne kadar süre ile sakladığımızı ve müşterilerimizin veri güvenliği uygulamaları hakkında bizimle nasıl irtibata geçebileceklerini ve haklarını nasıl ileri sürebileceklerini anlatıyoruz.

Yürürlükteki veri koruma mevzuatı uyarınca veri sorumlusu, kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişidir. Bu Gizlilik Politikasının maksadı açısından veri sorumlusu olarak hareket eden tüzel kişiye ilişkin detaylar, aşağıda “Bizimle Nasıl İrtibata Geçebilirsiniz?” başlıklı bölümde yer almaktadır. Listelenen bölüme atlamak için aşağıdaki bağlantılardan birini tıklayınız:

Veri Sorumlusunun Kimliği

Kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla ELCA Kozmetik Limited Şirketi (“ELCA” veya “Şirket”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir. Aşağıda veri sorumlusunun detaylı kimliğini bulabilirsiniz:

Elca Kozmetik Limited Şirketi Levazım Mahallesi Koru Sokak Zorlu Center No:2 D:161-169 Beşiktaş/İstanbul. Tel : (212)365-58-00 , (216)217-17-66 Faks: (0212)276-97-70, Eposta : kurumsaliletisim@tr.estee.com BOĞAZİÇİ/ 3310472503,Mersis No : 0331047250300019

  • Topladığımız Bilgiler

Sizin hakkınızda muhtelif kaynaklardan kişisel veriler toplayabiliriz. Bu bilgileri tarafınızdan; mağazalarımızda, web sitemizde, sosyal medya sayfalarımızda, mobil uygulamalarımızdan birini mobil cihazınıza yüklediğinizde (Apple iOS veya Android üzerinden) veya etkinliklerimiz aracılığı ile toplarız. Ürünlerimiz belirli üçüncü kişi perakendeciler nezdinde satışa sunulmaktadır. Kişisel verilerinizi paylaştığınız anda, aksi belirtilmediği sürece, söz konusu perakendeciler tarafından toplanan hiçbir bir kişisel veri bize iletilmemektedir. Bu Gizlilik Politikası, perakende satış ortaklarımız tarafından yapılan veri toplama faaliyetlerini kapsamamaktadır. Bu siteyi veya sosyal medya sayfalarımızı ziyaret ettiğinizde ya da mobil uygulamalarımızdan birinin hizmet ve özelliklerini kullandığınızda; çerezler, web sunucusu günlükleri ve web işaretçileri gibi teknolojilerin kullanımı dahil olmak üzere, otomatik yollardan cihazınıza ve kullanımınıza dair bilgilerinizi de toplarız.

  • Tarafınızca Verilen Bilgiler

Kişisel verilerinizi tarafımıza birçok kanal aracılığıyla sağlamanız mümkündür. Örneğin; bir teklif veya promosyona katıldığınızda, web sitemizden veya mağazalarımızdan bir alışveriş yaptığınızda, sosyal medya sayfalarımız üzerinden ya da mobil uygulamalarımızdan biri vasıtası ile. Tarafımıza temin ettiğiniz kişisel veri türleri aşağıda sayılanları kapsayabilir:

  • • İletişim bilgileri (isim, posta adresi, e-posta adresi, mobil ya da diğer telefon numarası gibi)
  • • Yaş veya doğum tarihi
  • • Cinsiyet
  • • Kullanıcı adı ve şifre, rumuz / ekran adı
  • • Ödeme bilgileri (ödeme kartı numarası, son kullanma tarihi, kart güvenlik kodu gibi)
  • • Sevkiyat ve fatura bilgileri (teslimat adresi ve fatura adresi gibi)
  • • Satın alma geçmişi
  • • Ürün tercihleri
  • • Cilt tipiniz / cilt rahatsızlığınız
  • • Saç tipiniz
  • • Fiziksel özellikleriniz ve cilt bakımı kaygılarınız
  • • Sizin adınıza kendilerine mesaj göndermemizi istediğiniz arkadaşlarınızın, aile bireylerinizin veya diğer kişilerin iletişim bilgileri (lütfen yalnızca aranızda kişisel yahut ailevi ilişki bulunan ve sizden veya bizden mesaj almaya rıza göstermiş olan bireylerin iletişim bilgilerini temin ettiğinizden emin olunuz)
  • • Verdiğiniz bilgiler ve içerikler (Örneğin; fotoğraflar, videolar, değerlendirmeler, makaleler, sorular, anket yanıtları ve yorumlar gibi)
  • • Sosyal medya sayfalarımızı ziyaret ettiğinizde veya mobil uygulamalarımızdan birini kullandığınızda, sosyal medya ağları yahut mobil uygulamalarımızdan biri vasıtasıyla tarafımıza iletilen bilgiler (Örneğin; isminiz, profil resminiz, beğendikleriniz, konumunuz, arkadaş listeniz ve sosyal medya ağı veya uygulama kaydolma sayfasında belirtilen diğer bilgiler veya mobil uygulamalarımızdan birini kullandığınız esnadaki coğrafi konum detaylarınız gibi)
    • Bilgileri İşleme Şeklimiz ve Kişisel Verileri Hangi Amaçla İşlediğimiz

    Kişisel verileriniz Şirket faaliyetlerini yürütmek amacıyla farklı kanallarla; mevzuata ve Şirket politikalarına uyumun sağlanması hukuki sebeplerine dayanılarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. Paylaştığınız bilgileri:

    • • Seçiminiz doğrultusunda size promosyon malzemeleri veya diğer bültenleri göndermek,
    • • Sizin (ya da şirketinizin) talep ettiğiniz ürün ve hizmetleri temin etmek ve sitemizin özelliklerini kullanmak,
    • • Ödeme kartı işlemlerinizi ve/veya hediye çeki işlemlerinizi gerçekleştirmek,
    • • Online hesabınızı oluşturmak ve yönetmek (online ve mağaza satın alım geçmişlerinize erişim dahil),
    • • Bizimle paylaştığınız bilgiler doğrultusunda sizin hakkınızda bir profil oluşturmak amacıyla; reklamlarımızı ilgi alanlarınıza göre uyarlamak, size uygun cilt veya saç bakım rutinini bulmak ve pazarlama çalışmalarımızın etkinliğini yönetmek,
    • • Ürün seçimi ve yenileme konusunda yardımcı olmak,
    • • Size web sitemizde canlı sohbet etmek hizmeti sunmak veya sorularınızı yanıtlamak,
    • • Ürün değerlendirmelerinizi yayınlamak,
    • • Web sitemizde ve diğer mecralarda size gösterilen reklamları, ilgi alanlarınıza ve bizimle olan geçmişinize göre uyarlamak,
    • • Özel etkinlikler, yarışmalar, çekilişler, sadakat programları, anketler ve diğer teklifler hakkında sizinle iletişim kurmak ve bunlara katılımınızı sağlamak,
    • • Sosyal Medya sayfalarımızı ve mobil uygulamalarımızı çalıştırmak ve bunlar hakkında sizinle iletişim kurmak,
    • • Faaliyetlerimizi yürütmek, değerlendirmek ve iyileştirmek (yeni ürün ve hizmetler geliştirmek; hizmetlerimizi güçlendirmek ve iyileştirmek, iletişim kanallarımızı yönetmek, ürünlerimizi analiz etmek, veri analizi gerçekleştirmek, muhasebe, denetim ve diğer dahili işlevleri yürütmek dahil)
    • • Yürürlükteki yasal zorunluluklar, ilgili sektör standartları ve politikalarımız ile uyum sağlamak için kullanacağız.

    Ayrıca bilgileri, toplandıkları esnada özel olarak bildirilecek olan diğer amaçlar doğrultusunda da kullanabiliriz. Toplanan bilgiler, yukarıda belirtilen amaçlar için gereklidir. Bu bilgileri sağlamadığınız takdirde, bazı ürün ve hizmetlerimizden faydalanabilmeniz mümkün olmayacaktır.

    • Bilgilerin İşlenmesinin Hukuki Sebebi

    Aşağıda belirtilen durumlarda paylaştığınız bilgileri yukarıda sayılan amaçlar için kullanacağız:

Kişisel verileriniz Şirket faaliyetlerini yürütmek amacıyla farklı kanallarla; mevzuata ve Şirket politikalarına uyumun sağlanması hukuki sebeplerine dayanılarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. Paylaştığınız bilgileri:

  • • Tarafı olduğunuz bir sözleşmenin ifası için gerekli ise (Örneğin ödemenizi tahsil etmek ve sipariş ettiğiniz ürünleri teslim etmek için); veya
  • • Muvafakatinizi almış isek; veya
  • • Bilgilerinizi kullanmakta meşru bir menfaatimiz var ise (pazarlama faaliyetleri, araştırma faaliyetleri, veri analizi ve dahili idari işlevleri gerçekleştirmek, yasal talepleri işleme almak ve icra etmek ve faaliyetlerimizi yürürlükteki tüm kanunlara, ilgili sektör standartlarına ve politikalarımıza uygun biçimde yürütmekteki meşru menfaatler dahil).
  • Otomatik Yollarla Topladığımız Bilgiler

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası koşullarına ve geçerli veri koruma yasaları ve yönetmeliklerine tabi olmak üzere , bu siteyi ziyaret ettiğinizde, sizin hakkınızda otomatik olarak bilgi toplamak amacıyla online reklamlarımızı (üçüncü kişi web sitelerindeki reklamlarımız dahil) görüntülediğinizde veya tıkladığınızda, sosyal medya sayfalarımızı ziyaret ettiğinizde veya mobil uygulamalarımızdan birini yükleyip kullandığınızda, kullanımınıza veya cihazınıza dair birtakım bilgileri de otomatik yollarla veya çerezler, web sunucusu günlükleri ve web işaretçileri gibi teknolojiler kullanarak topluyoruz. Otomatik olarak edindiğimiz bilgiler şunları içerebilir:

  • • kullandığınız tarayıcı türüyle ilgili bilgi
  • • görüntülediğiniz internet sayfalarına ilişkin ayrıntılar
  • • IP adresiniz
  • • tıkladığınız köprü bağlantıları
  • • kullanıcı adınız, profil resminiz, cinsiyetiniz, ağlarınız veya üçüncü kişilere ait web sitelerini kullanırken paylaştığınız diğer bilgiler (örneğin, Facebook’ta “Beğen” işlevini veya Google+’da +1 özelliğini kullandığınızda)
  • • Siteye girmeden önce ziyaret ettiğiniz internet siteleri

Örneğin, mobil uygulamalarımızdan birini kullarsanız, size söz konusu mobil uygulama içerisinde belirli özellikler ve fonksiyonellik sunabilmek için IP adresinizi, özgün cihaz tanımlayıcınızı (veya diğer cihaz tanımlayıcınızı) ve/veya coğrafi konum verilerinizi toplayabiliriz. Aşağıda daha detaylı biçimde anlatılacağı üzere, çeşitli web tabanlı teknolojiler kullanarak, kullanım ve gezinme alışkanlıklarınız hakkında da bilgi toplayabiliriz.

Size kolaylık sağlamak açısından, uygulamaya her erişmek istediğinizde yeniden şifre girmek zorunda kalmamanız için mobil uygulamalarımız (mevcut ise) uygulamadaki oturumunuzu açık tutmanıza olanak verecek fonksiyonellik de içerebilir. OTURUMUNUZUN AÇIK KALMASINI TERCİH EDERSENİZ, MOBİL CİHAZINIZA ERİŞİMİ OLAN HERKESİN MOBİL HESABINIZA ULAŞABİLECEĞİNİ, ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİKLER YAPABİLECEĞİNİ VE SİZİN HESABINIZ ARACILIĞI İLE ALIM YAPABİLECEĞİNİ UNUTMAYINIZ. Bu nedenle mobil cihazınızdaki uygulamada oturumunuzun açık kalmasını tercih ederseniz, mobil cihazınızı ve uygulamadaki hesabınızı yetkisiz erişim ve kullanıma karşı korumak için mobil cihazınızdaki Şifreli Kilit güvenlik özelliğini etkinleştirmenizi önemle tavsiye ederiz.

  • Kullandığımız Teknolojiler ve Çerez Politikası

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından Çerezler'i silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Tarayıcınızdan Çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız.

Çerezler, tarayıcınızı özgün olarak tanımlamak ya da bilgi veya ayarları tarayıcınızda depolamak için web sitelerinin bilgisayarınıza veya İnternet’e bağlı diğer cihazınıza gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. İnternet sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
  • • İnternet sitesini iyileştirmek ve site üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek;
  • • İnternet sitesinin, sizin ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

Bu sitede, aşağıda belirtilen türde çerezler kullanılmaktadır.

  • Sitenin Çalışması için Gerekli Olan Dahili Çerezler (Zorunlu Çerezler)

Sitenin mümkün olan en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olmak için birinci kişi çerezleri kullanıyoruz. Tarayıcı ayarlarınızı değiştirerek bu çerezleri devre dışı bırakabilir ve çerezleri almaktan vazgeçebilirsiniz. Ancak, bu çerezler olmadığında kullanıcı deneyiminizin etkilenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz.

Çerezler üzerinden bilgi elde edilmesine ilaveten, web sunucularımız işletim sistemi türünüzü, tarayıcı türünüzü, alan adınızı, diğer sistem ayarlarınız ile sisteminizin kullandığı dil ve cihazınızın bulunduğu ülke ve saat dilimi gibi detayları kaydedebilir. Ayrıca, web sunucusu günlükleri sizi sitemize yönlendiren web sitesinin adresi ve İnternet’e bağlanmak için kullandığınız cihazın IP adresi gibi bilgileri de kaydedebilir.

Bu bilgileri hangi web sunucularının topladığını düzenlemek maksadıyla, web sayfalarımıza “web işaretçisi” denen etiketler yerleştirebiliriz. Bunlar, web sayfalarının belirli web sunucuları ve onların çerezleri arasında irtibatı sağlayan bilgisayar komutlarıdır.

Çerez AdıÇerezin Sona Erme TarihiTanımı
  • Üçüncü Kişi Web Analiz Çerezleri

Bu sitede Coremetrics ve/veya Adobe Site Catalyst ve/veya Google Analytics gibi üçüncü kişi web analiz hizmetleri kullanabiliriz. Bu hizmetleri sunan hizmet sağlayıcılar, çerezler, web sunucusu günlükleri ve web işaretçileri gibi teknolojileri bilgi toplamak (IP adresi gibi) ve bu bilgiyi ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandıklarını analiz etmemizi sağlamak maksadıyla kullanabilirler. Bu satıcılar, site ziyaretçilerimizi analiz etmek için bu siteye yerleştirilmiş çerezler (Google Analytics çerezi gibi) ve üçüncü kişi web sitelerine yerleştirilmiş çerezler (Google reklam çerezleri gibi) veya diğer üçüncü kişi tanımlayıcıları birlikte kullanabilirler. Sitemizi ilk kez ziyaret ettiğinizde, bir çerez ana başlığı sizi söz konusu analiz teknolojilerinin kullanımı konusunda bilgilendirecektir. İşbu çerezler yalnızca kabulünüz halinde veya bu siteyi kullanmaya devam etmeniz durumunda kullanılacaktır. Çerez tercihlerinizi düzenlemek için aşağıdaki çerez kontrol aracına tıklayarak, çerez ayarlarınızı söz konusu analiz teknolojilerini kabul veya reddedecek şekilde dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Çerez tercihlerinizi düzenlemek, bu sitede yer alan ve aşağıda anlatılan bazı fonksiyonları devre dışı bırakabilir.

Bu analiz hizmetlerinin bu sitedeki gezinme alışkanlıklarınızı analiz etme kabiliyetini devre dışı bırakabilirsiniz. Web analiz hizmeti hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu sitede bilgi toplamaları ile ilgili olarak tercihinizi uygulamak için:

  • Üçüncü Kişi Hedeflenmiş Reklamcılık Çerezleri

Web sitelerimizde ve e-postalarımızda, üçüncü kişi web sitelerinde ve e-postalarında ve üçüncü kişi web sitelerine yerleştirilen reklamlarımızda çerezler, web sunucusu günlükleri ve web işaretçileri kullanmak suretiyle IP adreslerini ve diğer bilgileri toplayan üçüncü kişi reklamcılık ağları ile de anlaşma yapabiliriz. Anılan üçüncü kişiler bu bilgileri sizin hakkınızda bir profil oluşturmak ve ürün ve hizmetlerle ilgili, sizin ilgi alanlarınıza göre uyarlanmış reklamlar (bizimle arasında bağ olmayan şirketlerin reklamları dahil) sunmak için kullanırlar. Bu reklamları web sitelerimizde ve diğer web sitelerinde görebilirsiniz. Bu süreç, ayrıca pazarlama çalışmalarımızın etkinliğini yönetmemize ve izlememize yardımcı olur. Sitemizi ilk kez ziyaret ettiğinizde, bir çerez ana başlığı sizi söz konusu pazarlama teknolojilerinin kullanımı konusunda bilgilendirecektir. İşbu çerezler yalnızca kabulünüz halinde veya bu siteyi kullanmaya devam etmeniz durumunda kullanılacaktır. Aşağıdaki çerez kontrol aracına tıklayarak veya buraya tıklayıp http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp/ reklamcılık ağlarını devre dışı bırakma talimatlarını takip ederek, çerez ayarlarınızı dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

İnternet tabanlı reklamcılık hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.aboutads.info/choices adresindeki Digital Advertising Alliance’ı veya www.networkadvertising.org/choices adresindeki Network Advertising Initiative’i ziyaret ediniz.

  • Sitenin İnteraktifliğini Geliştirmeyi Hedefleyen Üçüncü Kişi Çerezleri

Bu site ayrıca Facebook, Twitter, Pinterest ve Instagram sosyal paylaşım butonları, tweet listeleri (Twitter) ve siteye yüklenen videolar (Youtube) dahil olmak üzere birtakım üçüncü kişi hizmetlerini destekleyebilir. Bu özellikler, cihazınızda işbu hizmetler tarafından doğrudan kurulan üçüncü kişi çerezlerinden faydalanırlar. Sitemizi ilk kez ziyaret ettiğinizde, bir çerez ana başlığı sizi söz konusu çerezlerin kullanımı konusunda bilgilendirecektir. İşbu çerezler yalnızca kabulünüz halinde veya bu siteyi kullanmaya devam etmeniz durumunda kullanılacaktır. Aşağıdaki çerez kontrol aracına tıklayarak, çerez ayarlarınızı söz konusu çerezleri kabul veya reddedecek şekilde dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

  • Hedeflenmiş Reklamcılık

Ayrıca, size internet tabanlı reklamlar göstermek için Google, Facebook ve Pinterest gibi sosyal ağların çalıştırdığı platformlar dahil olmak üzere, üçüncü kişilere ait platformları kullanabiliriz. E-posta adresinizi, telefon numaranızı veya diğer bilgilerinizi, söz konusu üçüncü kişilerce kendi platformlarındaki bir kullanıcıyla veya sizden toplamış olabilecekleri diğer verilerle eşleştirilebilecek özgün bir değere dönüştürebiliriz. Bu eşleştirme, internet tabanlı reklamların bu platformlarda sunulmasına imkan verir. Bu reklamları devre dışı bırakmak için aşağıdaki çerez kontrol aracına tıklayarak tercihlerinizi değiştirmeniz ve “hedefleme” ayarındaki seçimi kaldırmanız gerekmektedir. Bu platformları, incelemenizi önemle tavsiye ederiz, anılan platformların kendilerine ait gizlilik bildirimleri veya politikaları olabilir.

Paylaştığımız Bilgiler

Burada izah edilen durumlar haricinde listeler kiralamıyor ve sizin hakkınızda topladığımız kişisel verileri satmıyor ya da sair şekilde ifşa etmiyoruz. Elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizi işlenme amaçları doğrultusunda, aşağıda belirtilen kişilerle paylaşabiliriz:

  • • Bu Gizlilik Politikasında açıklanan amaçlar için, iştiraklerimiz.
  • • Tedarikçiler, (aldıkları talimatlar doğrultusunda ve tarafımızla yapmış oldukları sözleşmeye dayanarak ELCA'nın ticari faaliyetlerini sürdürmesine yönelik hizmet sunan taraflar). Tedarikçiden dış kaynaklı olarak temin edilen hizmetlerin alınması ile sınırlı olarak aktarım söz konusu olabilecektir.
  • • Talimatlarımız doğrultusunda bizim adımıza hizmet ifa eden hizmet sağlayıcılar. Bizim adımıza hizmet ifa edilmesi veya yasal zorunluluklara uyulması için gerekli olmadıkça, söz konusu hizmet sağlayıcılara bu bilgileri kullanma veya ifşa etme yetkisi vermiyoruz. Bu gibi hizmet sağlayıcılara örnek olarak kredi kartı ödemelerini işleyen, siparişleri yerine getiren, web barındırma ve pazarlama hizmetleri sunan kuruluşlar sayılabilir.
  • • İş ortakları, ELCA'nın ticari faaliyetlerini yürütürken iş ortaklığı kurduğu taraflar. İş ortaklığının kurulma amaçlarının yerine getirilmesini temin etmek amacıyla sınırlı olarak kişisel verilerin paylaşımı söz konusu olabilecektir.
  • • Muvafakatiniz doğrultusunda, diğer üçüncü kişiler.

İlaveten, (i) kanun veya yasal bir süreç kapsamında zorunlu olmamız halinde, (ii) emniyet yetkililerine veya diğer kamu görevlilerine veya (iii) fiziksel zarar yahut mali kayıpları engellemek için ifşanın gerekli ya da uygun olduğunu düşündüğümüzde veya şüpheli ya da fiili bir yolsuzluk yahut yasadışı faaliyet hakkında yürütülen bir soruşturma ile bağlantılı olarak; biz, iştiraklerimize ve diğer hizmet sağlayıcılara sizin hakkınızda bilgi ifşa edebiliriz.

Ayrıca, işletmemizin veya varlıklarımızın tamamını veya bir kısmını satmamız ya da devretmemiz halinde size ilişkin elimizde bulunan kişisel verileri devretme hakkımızı saklı tutarız. Bu gibi bir satış veya devir gerçekleşir ise, devralanı bize vermiş olduğunuz kişisel verileri Gizlilik Politikamıza uygun biçimde kullanmaya yöneltmek için makul çerçevede elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Böyle bir satış veya devri takiben, kişisel verilerinizin işlenmesi konusundaki her türlü sorularınızı, bu bilgileri devrettiğimiz kuruluşa yöneltebilirsiniz.

Veri Sahibi Olarak Haklarınız ve Seçenekleriniz

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • • Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
  • • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı nasıl yapacağınıza ilişkin bilgiyi "Bizimle Nasıl İrtibata Geçebilirsiniz?" bölümünden bulabilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak başvurularınız sonuçlandırılacaktır; ancak ayrıca bir maliyet doğması halinde Şirket’in Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edebilme hakkı saklıdır.

Coğrafi Konum Bilgileri

Mobil uygulamalarımızdan birini kullandığınızda, size coğrafi konumunuzu sorabiliriz. Mobil cihazınızın konum hizmetleri ayarlarını düzenleyerek, coğrafi konum detaylarınızı paylaşmamayı seçebilirsiniz. Coğrafi konum detaylarınızı paylaşmayı reddetmek için, ilgili ayarların değiştirilmesi hakkında mobil cihazınızdaki talimatlara uyunuz; aksi takdirde lütfen hizmet sağlayıcınızla veya cihaz üreticinizle irtibata geçiniz.

• Muvafakati Geri Almak

Daha önce bize vermiş olduğunuz her türü muvafakati, dilediğiniz zaman bizimle aşağıda belirtilen şekilde irtibata geçerek, ileriye dönük olarak geri alabilirsiniz. Bu durum bilgilerinizi, geri alınmadan önceki muvafakatinize dayalı olarak kullanımımızın yasallığına etki etmeyecektir.

• Kişisel Verilerin Gözden Geçirilmesi, Güncellenmesi veya Silinmesi yahut bunların Kullanımına Kısıtlama Getirilmesi ya da İtiraz Edilmesi

İlgili kanunlara tabi olmak üzere, hakkınızda sakladığımız kişisel verilere erişiminizin sağlanmasını ve bunların düzeltilmesini ya da silinmesini yahut bu bilgileri kullanımımızın, uygun olduğu ölçüde kısıtlanmasını talep etme hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca kişisel verilerinizin, doğrudan pazarlamayla bağlantılı profilleme gibi, doğrudan pazarlama maksatları için kullanılmasına dilediğiniz zaman itiraz etme hakkınız vardır. Diğer tüm maksatlar için, kişisel verilerinizin kullanımına dilediğiniz zaman, özel durumunuza ilişkin gerekçelerle ve ilgili kanuna uygun şekilde itiraz edebilirsiniz. Bu haklar, ilgili kanun kapsamında bazı durumlarda sınırlandırılabilir. Erişim sağlamadan veya düzeltmeler yapmadan önce, kimliğinizi doğrulamak için makul önlemler alabiliriz. Bu hakları, bizimle aşağıda belirtilen şekilde irtibata geçerek kullanabilirsiniz.

• Diğer Haklar

İlgili kanunlara tabi olmak üzere, kendi rızanız ile veya tarafı olduğunuz bir sözleşmeye dayanarak bize vermiş olduğunuz, kendinize dair kişisel verileri yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makinece okunur bir formatta alma hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca teknik olarak mümkün olduğu hallerde, bu bilgileri başka bir veri sorumlusuna ilettirme hakkınız da vardır. Bu hakkınızı, bizimle aşağıda belirtilen şekilde irtibata geçerek kullanabilirsiniz. Bir veri koruma kurumuna şikâyet başvurusunda da bulunabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizin Aktarıldığı Taraflar ve Veri Aktarım Amacı

Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde sıralanan ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenmiş olan ilave düzenlemelere uygun olarak; kişisel verilerin aktarılması şartlarının bulunması durumunda kişisel verileri yurtiçinde veya yurtdışına aktarabilmektedir.

  • • Kişisel verilerin yurtiçinde üçüncü kişilere aktarımı, Kanun’un 5. ve 6. maddesinde yer alan ve işbu Politika’nın 3. Başlığı altında açıklanmış olan veri işleme şartlarından en az birinin varlığı halinde ve veri işleme şartlarına ilişkin temel ilkelere uymak şartıyla kişisel verileriniz ELCA tarafından aktarılabilmektedir.
  • • Kişisel verilerin yurtdışında üçüncü kişilere aktarımı, kişinin açık rızası olmadığı hallerde, Kanun’un 5. ve 6. maddesinde yer alan ve işbu Politika’nın 3. Başlığı altında açıklanmış olan veri işleme şartlarından en az birinin varlığı halinde ve veri işleme şartlarına ilişkin temel ilkelere uymak şartıyla ELCA tarafından kişisel verileriniz yurtdışına aktarılabilmektedir.
  • • Aktarımın yapılacağı ülkenin Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından ilan edilecek güvenli ülkelerden olmaması halinde, ELCA ve ilgili ülkedeki veri sorumlusunun yeterli korumayı yazılı olarak taahhüt etmesi üzerine, Kişisel Verileri Kurul’un bu işleme izin vermesi ile Kanun’un 5. ve 6. maddesinde yer alan veri işleme şartlarından (bakınız Politika 3. Başlık) en az birinin varlığı halinde kişisel veriler yurtdışında üçüncü taraflara aktarılabilmektedir.

Bu Gizlilik Politikasında anlatılan maksatlara ulaşmak için gerekli olması halinde, hakkınızda topladığımız kişisel verileri iştiraklerimize ve üçüncü kişi hizmet sağlayıcılara, bilgilerin başlangıçta toplandığı ülkeden (Amerika Birleşik Devletleri dahil) başka bir ülkeye aktarabiliriz ve kişisel verileriniz ikamet ettiğiniz ülke dışında işlenebilir ve saklanabilir. Bu ülkeler, ikamet ettiğiniz ülke ile aynı veri koruma kanunlarına sahip olmayabilir ve kişisel verileriniz ilgili yabancı ülke kanunlarına tabi olacaktır. Amerika Birleşik Devletleri kanunları, Avrupa Komisyonu tarafından yeterli seviyede veri koruma sağlar nitelikte sayılmamıştır. Bilgilerinizi diğer ülkelere aktardığımızda, bu bilgileri işbu Gizlilik Politikasında belirtilen şekilde koruyacağız. Kişisel verilerinizi aktarırken aynı seviyede veri koruma sağlamak için, Avrupa Komisyonu’nun Standart Sözleşme Maddelerini kapsayan veri aktarım sözleşmeleri yapılması, ABD’deki hizmet sağlayıcılarımızın Avrupa Ekonomik Alanı’ndan Amerika Birleşik Devletleri’ne aktarılan kişisel verilerin toplanması, kullanılması ve saklanmasına ilişkin olarak ABD Ticaret Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu tarafından ortaya koyulan AB-ABD Gizlilik Kalkanı sertifikasyonuna sahip olmaları, veya diğer uygulanabilir veri aktarım mekanizmaları dahil olmak üzere, uygun güvenlik önlemlerini de uygulamaya koyduk. Bu veri aktarım mekanizmalarının bir suretini, bizimle aşağıda belirtilen şekilde irtibata geçerek elde edebilirsiniz.

Veri Saklama

Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, ELCA tarafından kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

ELCA Kanun’a uygun bir biçimde, verilerin saklanma amaçlarının gerektirdiği nedenlere dayalı olarak ilgili mevzuat ile belirlenmiş olan zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri muhafaza edebilecektir. Bu durumda muhafaza edilen kişisel verilere herhangi bir başka amaçla erişilmemekte ve ancak saklanma amacının gerekli kıldığı hallerde erişim sağlanmaktadır.

Verdiğiniz bilgileri ilişkilerimizin süresi boyunca ve buna ilaveten, düzenli silme programları yürütebilmek için veya uygulanabilir zamanaşımı süresini hesaba katmak için veya ilgili emredici kanunlar kapsamında zorunlu tutuluyor ise, makul bir süre daha saklıyoruz. Pazarlama iletileri almak istiyorsanız, size bu iletileri gönderebilmemiz için gerekli bilgileri, müşteri ilişkimizin hitamını takiben veya potansiyel bir müşteri iseniz, toplanmalarını takiben saklayacağız.

Kişisel Verileri Koruma Şeklimiz

Şirketimizin kişisel verilerin korunmasına ve veri güvenliğinin sağlanmasına verdiği önem doğrultusunda, bilhassa kişisel verilerinizi kazaen, yasadışı veya yetkisiz imha, kayıp, değişiklik, erişim, ifşa ve kullanıma karşı korumak maksadıyla, KVK Kanunu’nun 12. maddesine uygun olarak, Şirketimiz tarafından veri güvenliğinin sağlanması için:

  • • Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,
  • • Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek,
  • • Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak,

amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirler alınmaktadır. Ancak hiçbir güvenlik sistemi kusursuz değildir ve verilerinizin bize aktarımı esnasındaki güvenliği veya mobil cihazınızdaki verilerin güvenliği dahil olmak üzere, size ilişkin bilgilerin her durumda güvende olacağını taahhüt edemeyiz.

Diğer Web Sitelerine Bağlantılar

Bilginiz için, web sitemiz diğer web sitelerine bağlantılar sunabilir. Bu web siteleri bizden bağımsız çalışabilir. Bağlantılı web sitelerinin kendi gizlilik bildirimleri veya politikaları olabilir. Herhangi bir bağlantılı web sitesini ziyaret ederseniz, bunları incelemenizi önemle tavsiye ederiz. Ziyaret ettiğiniz herhangi bir bağlantılı web sitesi bize ait veya tarafımızca yönetiliyor olmadıkça, sitenin içeriğinden, her türlü kullanımından veya sitenin gizlilik uygulamalarından sorumlu değiliz.

Gizlilik Politikamızın Güncellenmesi

Bu Gizlilik Politikası, kişisel veri saklama-kullanım ve imha politikası ve Site kullanım şartları gibi konularda, keza sunacağı ürün, hizmet ve fırsatlarda, kampanya ve benzeri hizmetlerde gerekli görebileceği, her türlü uygulamalarımızdaki değişiklikleri yansıtmak üzere periyodik olarak güncellenebilir; şirketimiz gizlilik değişikliği yapma hakkını saklı tutar; bu değişiklikler Şirketimizce internet sitesinden veya diğer uygun yöntemler ile duyurulduğu andan itibaren geçerli olur. Sizi Gizlilik Politikamızdaki önemli değişiklikler konusunda haberdar etmek için web sitemize kolayca görülen bir bildirim yerleştirecek ve Politikanın en üstünde, en son hangi tarihte güncellendiğini belirteceğiz.

Bizimle Nasıl İrtibata Geçebilirsiniz?

Bu Gizlilik Politikası hakkında herhangi bir sorunuz veya yorumunuz varsa veya haklarınızı kullanmak istiyorsanız; lütfen bir kimlik belgesi sureti ile birlikte bize, ikamet ettiğiniz ülkede konumlu olan ve aşağıda belirtilen tüzel kişiliğe bir mektup yahut kurumsaliletisim@tr.estee.com adresine bir e-posta gönderiniz ya da (216)217-17-66 numaralı telefonu arayınız.

Yerel ülke iştiraklerimiz aşağıda sayılmıştır:

These are our local country affiliates:

Fatura adresinizin bulunduğu ülke: Veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden yerel iştirakimiz
Türkiye

ELCA Kozmetik Limited Şirketi

Zorlu Center, Levazım Mah.

Koru Sok. No:2 Kat:T1 D:161-169

Zincirlikuyu, Beşiktaş/İstanbul

Tel : (212)365-58-00 , (216)217-17-66

Faks: (0212)276-97-70

Eposta :kurumsaliletisim@tr.estee.com,

V.D. BOĞAZİÇİ/ 3310472503

Mersis No : 0331047250300019